Zombi Inváziós Elmélet I. Rész



Kedves Olvasó,

 Életünket végig kíséri a gondolat, hogy mi rejtőzik a halál fekete leple mögött. Sokkal nagyobb gondot, riadalmat okoz, hogy mi történne ha a holtak nem maradnának a sírjukban. Rengeteg film készült erről a témáról, melyekben nem sok közös található a szokásos hollywood-i sablon effekteken kívül. Egy valami biztos, a holtak, s nevezzük őket ezentúl - közhellyel élve - zombiknak, az élő emberek húsával táplálkoznak. Bár az sosem derül ki hogy mi végre. Én nagyon sokat foglalkoztam ezzel a témával, akarva akaratlanul is. Természetesen nem az ember evésre gondolok, hanem a filmekre, és a felállított elképzelésekre, az emberiség sorsára és a túlélésre a világvége után. 

Kezdetben nézzünk meg néhány kérdést amik felvetődtek bennem a témával kapcsolatban!

Mitől lesz gyors egy zombi?
Sok filmben ezek az élőholt teremtmények nagyon gyorsan futnak. Van ahol még az autókkal is tartják az iramot. Nem értem. A zombik harapás útján sokasodnak, amely sokszor a lábat érinti. Rendben van, hogy a vírus átveszi az agy felett az uralmat és irányítja az embert, de ha lerágták a fél lábát, vagy kilógnak a szervei mitől lesz olyan gyors mint egy sprinter az olimpián?

Miért nincs szervezett védekezés?
Amikor már nyilvánvaló, hogy kitört a járvány, miért nem cselekedik senki sem? Sajnálatos dolog, de véleményem szerint amint a dolog város méretűvé nőné ki magát atom támadással intéznék el. Ez persze egy kicsit sem lenne emberséges...de hát a katonaságnak kellene ezt intéznie. A másik meg, ha tudjuk, hogy a fejlövés hatásos, akkor miért nem vetjük be a régimódi fekvő-guggoló-álló lövész sort? Egy sor, parancsra tüzel. Sőt ezt még meg is lehetne könnyíteni lézeres célzókészülékekkel, hogy spóroljunk a golyókkal.

Mitől szűnik meg hirtelen minden?
Ez alatt azt értem, hogy legtöbbször azt látjuk, hogy el megy az áram, nincs víz, nincs internet...ez vajon mitől lehet? Kitör egy ilyen járvány és akkor a kormányok még globálisan úgy is döntenek, hogy "Na! Lökjük vissza őket a középkorba mert majd úgy biztos megoldják!!!". De most komolyan...minden repülő amin zombi volt egy atomreaktorba vagy szélerőműbe csapódott? :D vicc...A vizet még meg tudom érteni...ha egy zombi beleesik, könnyen megfertőzheti a teljes vízkészletet...és abból bizony komoly baj lehet...

Sok ilyen kérdésem van még, és sokszor fogok még visszatérni a témára most azonban csak ennyi jutott eszembe. Akit érdekel a téma gondolkodjon velem és beszéljük át a dolgokat. Kíváncsi vagyok ki, hogy látja ezt.
 

Megjegyzések