Zombi Inváziós Elmélet III.

A kezdetek:

Tehát ott vagyunk a zombi invázió közepén. A vírus elérte az országod, a megyéd, kitört a pánik és az állam kapitulált. Ott vagy egyedül, esetleg néhány baráttal, családtaggal egy házban. Az elképzelés kedvéért tételezzük fel, hogy a zombik a hangra, fényre és mozgásra indulnak rá, nem pedig az élő ember szagára...mert hát mitől lenne szuper szaglása egy élőhalottnak???
Az alapszitu meg van. Kérdés, mi a teendő?
Véleményem szerint, az első és legfontosabb a bezárkózás. Ha szerencséd van és nem egyedül élsz, akkor fel lehet osztani a feladatokat. A nők leltározzanak élelmet, felszerelést. A kisebbek figyeljék az internetet és a televíziót, valamint minden kéznél lévő kommunikációs csatornát. Ezt persze a későbbiekben egy felnőttnek kell átvennie a kommunikáció miatt. A férfiak pedig erősítsék meg a bejáratot és ablakokat. Fel kell készülni az esetleges fosztogatókra is. Ezt nem kell bemutatni, redőnyöket le, zsalugátereket le. Ha nincs akkor deszkák mindenhova. Ha ez meg van akkor neki lehet állni a fejlettebb kommunikációs "központ" kialakításának.

Mire gondolok?
Figyelni kell az internetet, a televíziót, a rádiót, az utcát. Az interneten a közösségi oldalakat és még a játékokat is valamint a különböző chat illetve beszélgetős programokat. Mindenképp kapcsolatban kell maradni a külvilággal. A zombik nem tudnak olvasni, így tehát táblákkal is jelezhetünk az utcán rekedteknek, hogy kik vannak benn, hányan vannak, hányan férnek még be és hogy hol tudnak biztonságosan bejutni az épületbe. Természetesen nem árt a tetőn az esetleges mentőcsapatoknak jelet hagyni, festékkel vagy kövekkel. Minden ilyennél azonban nagyon fontos a dátum folyamatos frissítése napról napra. Így segíthetjük a munkájukat. Az adatok alapján felkészülhetnek az esetleges behatolásra, hogy mire számítsanak.
Fontos a teljes csend, mindenkinek nyugodtnak kell maradnia. Ha eléri a zombi hullám az utcát akkor már nincs menekvés, az egyetlen esélyetek ha kivártok.
Kis szerencsével és beosztással egy átlag családi ház felszereltségével akár 2-3 hetet is kihúzhat 4-5 ember.
Ezek után azonban el kell kezdeni készülni a menekülésre, ha eddig nem tettétek meg, még mielőtt legyengülnének az emberek. Egy autó, a legfontosabb felszerelések. Étel, orvosság, higiénia, ruhák, kommunikációs eszközök. Ez persze nem egy fontossági sorrend. Mindennek és mindenkinek be kell férnie.
Ha sikerül kitörnötök és épségben kijuttok a városból, akkor nyert ügyetek van. Azt, hogy utána hogyan tovább a következő részben taglalom.

(Hangsúlyozom, ez az én elképzelésem és fikcióm alapján keletkezett leírás. Semmiféle szakkönyv nem támasztja alá.)
 

Megjegyzések