Zombi Inváziós Elmélet IV.

Megint kedvem támadt hozzá nyúlni ehhez a témához így hát folytatom onnan az elméletemet, ahol abbahagytam. Az előző részben odáig jutottam, hogy sikeresen kijuttattam kis csapatunkat egy adott városból. Tételezzük fel, hogy egy ideje már úton vagytok és fogytában van az élelem az ivóvíz és lassan már több útszéli kisbolt sem akad. Ilyenkor mit csinálnál? Tanyát vernél valahol vagy útra kelnél hátha találsz egy menedéket ahova nem jutott el a vírus?! Ez csak leány álom és véleményem szerint előbb éhen halnánk mintsem, hogy találjunk egy biztonságos fallal körülvett katonákkal őrzött területet ahol rend van és be is engednek. Ha csak mi magunk meg nem teremtjük ezt a helyet. 

Persze magától adódik a kérdés! Hol? Hogyan? 
Én is csak a magam elképzelését tudom felvázolni nektek, de azt igyekszem a lehető legrészletesebben. 
Az egészet ott kezdeném, hogy miután kijutottam/kijutottunk a városból és a "front vonalat" már rég magunk mögött hagytuk nem bolyonganék fölöslegesen. Bevallom őszintén, én bizony azonnal egy nagyobb - a közelben lévő lehető legnagyobb - bevásárló központot keresném meg. Nem a plázákra gondolok, hanem azokra akik hatalmas jelentőséget adnak annak, hogy a tudtunkra adják, hogy ők a legjobbak és manapság akár már házhoz is lehet tőlük rendelni a dolgokat. Félelmetes, hogy az emberi lustaság hány meg hány új munkahelyet teremt egyébként de ezt most hagyjuk. 
Persze nem azért keresnék meg egy ilyen áruházat, hogy kifosszam, amit valószínűleg már sokan megtettek addigra előttem hanem azért hogy letelepedjek. A pánik ideje alatt, a fosztogató csürhe első körben minden bizonnyal az értékes dolgokat vitte el úgy mint a televíziók, számítógépek, tömény szeszes italok, ékszerek. A vándorlás folyamán valószínűleg az alapvető élelmiszerek, a nem romlandók és a tisztálkodási szerek fogytak el. Senki nem vitte el, sőt meg merem kockáztatni, hogy be sem nézett a kertészeti osztályra, vagy a raktárakba. Ezeken a helyeken ugyanis azok a dolgok találhatók meg amik a letelepedéshez kelhetnek. 
Nem csak ezért választanám ezt az épületet, hanem azért is mert vastag a fala, több bejárata is van mégis jól védhető, valamint elég nagy és lapos a teteje, hogy ott is tevékenykedhessünk akár. Nem is beszélve a körülötte elhelyezkedő parkolóról amit ha megfelelően rendbe van téve, akkor tökéletes megfigyelő területet biztosít. Valahogy úgy mint amikor a folyók mentén a túl oldali fákat kivágták, hogy az őrszemek időben jelezhessék az ellenség közeledtét.  

Persze nem elég a legközelebbivel megelégedni. Igyekeznék megtalálni azt az áruházat, ami a lehető legkevesebb szerkezeti sérülést kapta és azt tisztítanám meg. 
A berendezkedésről a következő részben.

Megjegyzések