Zombi inváziós elmélet V.

A berendezkedésről, ahogy ígértem az előző cikkben, most sokat fogok írni. Igyekszem a lehető legrészletesebben leírni az elképzelésemet és majd a későbbiekben szét fogom szedni darabokra a cikket és külön cikkek lesznek a különböző praktikáknak.

Tehát ott tartottunk, hogy megkeresném a legkevesebb szerkezeti sérülést szerzett áruház épületét és az tisztítanám meg. Hogy miért egy ilyen hatalmas épületet?
Egy részt, mivel hatalmas, részekre tagolható, amely "ostromok" idején jól felhasználható. Másrészt az ilyen épületeknek általában hatalmas parkolóik vannak, amelyek kellőképp megtisztítva szépen belátható teret adnak az őrszemeknek. Valamint a parkolókba rengeteg autót helyezhetünk el, amik közül az épek mindig készen állhatnak az indulásra, megpakolva munícióval. A rosszak pedig tökéletesen felszerelhetők bombának mintegy aláaknázni a terepet ha végső esetben be kell robbantani a területet. Van még egy nagy előnye az áruházakat körülvevő parkolóknak.
Kamionok is elférnek bennük, sőt a épületeknek saját kamionos rakodó területük van. A nagyobbaknál ez a terület kerítéssel és kapuval még el is van kerítve, ami külön előny ha épp indul valahova az ember. Tökéletesen alkalmazható a zsilipes módszer.

Az épület hatalmas és a teteje lapos. A nagyoknak belül a kis boltok után a kasszáknál külön rács engedhető le. Ezt én folyamatosan leengedve tartanám kivéve egyet. Ha be jutnak a zombik legalább tudjuk, hogy honnan jönnek. A bent minden bizonnyal megmaradt polcrendszerek kiváló barikád alapanyagok, bizalommal használnám őket. Az elsődleges, hogy a terepbejárás és biztosítás után, hogy leltárazzunk. Írjuk össze, hogy mink van. Mindent. Térképezzük fel a terepet, azonnali kijárat a tetőre, egérutak, minden rést betömni. Eközben a leltárba kerüljön be, hogy mennyi hideg élelem van és mennyi alapanyag. Gondolok itt a virágföldre, magokra, felszerelésekre.

Azért is emlegetem a tetőt olyan sokszor, mert Én itt rendezném be a veteményes kertet, ami később el láthatja az ott lakókat. A hideg élelemnek minimum addig ki kell tartania, ameddig a kert teremni nem kezd. Az ivó víznek még tovább. A fények miatt azonban az élet tér nem kerülhet fel a tetőre, nehogy világítótoronyként funkcionáljunk esténként a zombiknak. Továbbá a tetőre mehet egy hatalmas üzenet a légi kereső csapatoknak. Csak a legfontosabbak! 'ÉLÜNK! Létszám, Dátum"
Ahogy azt a kezdeti házban is tettük. A falakra festékkel ugyanez.
Ne feledkezzünk meg a remek újrahasznosítható dolgokról, mint pl. az esővíz, nap és szélenergia. Ezeket is mind a tetőn érhetjük el. Esővizet csak forralás után szabad bármire is használni!

A megmaradt felszerelésekkel fel kell készülni az illő fogadásra a kéretlen látogatóknak. Csapdákat kell állítani és házi bombákat, lángszórókat, mindent amivel csak zombit lehet ölni. A leghasznosabb az íj! Bár nehéz használni, a csöndessége miatt nélkülözhetetlen. A személyes felszerelésről azonban majd egy külön cikkben gondolkodom.

Jól jöhetnek a biciklik a csendes felderítéshez, így azokat semmiképp ne hagyjuk veszni, ha akad néhány.

Távlati tervek:


Tételezzük fel, hogy minden jól alakul. Berendezkedtünk, és a védelmi rendszer is jól működik. Azonban az élelmezéssel gondok vannak, miután a kommunikációs rendszerünk olyan tökéletes, hogy rengeteg túlélő érkezett hozzánk akiket etetni kell.
Ilyenkor jön a kettes lépés. A közeli helyek esetleg egy közeli város megtisztítása. Ilyenkor jön majd jól a kamionok külön beállója, és itt vesszük majd hasznát a zsilipes módszernek. Sajnos azonban meg kell oldani, hogy a külső kapu magától záródjon.
Hangsúlyozom, ideális esetben van egy hatalmas kamionunk. Ezt pakoljuk meg biciklikkel, vagy quadokkal. Kapjon két kísérő autót lövésszel a tetején és indulás. Az elsődleges célpontok a közeli kisebb-nagyobb bevásárló központok. Könyörtelenül le kell őket rohanni. Darázscsípés szerűen be és ki. A csapattal tartó embereknek előre osszuk ki, hogy ki miért megy! Fontos! Senki sehova nem megy egyedül! Valamint az állandó rádiókapcsolat sem árt! Érdemes a távolabbiakkal kezdeni, hogy a Z-k akik a központunk közelében vannak elforduljanak onnan, illetve vissza fele le tudjuk rázni azokat akik a célnál ránk tapadtak. Persze ideális esetben vagy elintézzük mindet, vagy egyáltalán nincsenek is ott.
 

Megjegyzések