Zombi inváziós elmélet VI.

Az egyéni felszerelés

A legtöbb filmben vagy történetben az emberek végig eszeveszetten menekülnek. Mint annak már párszor hangot adtam, ezt egyáltalán nem tartom állandó vagy hosszan tartó állapotnak. Lesznek, vagy inkább lennének emberek akik megpróbálnának még a "front" előtt felkészülni a harcra és meg is vívnák azt. Sokat gondolkodtam azon, hogy ha ezek között az emberek között lennék, mit vennék fel. A zombiknak meg van az az előnyük, hogy folyamatosan és félelem nélkül mennek előre. Így bármit is használnánk ellenük, folyamatosan támadnának. Nem hiszem, hogy szuper gyorsan futnának, vagy métereket tudnának ugrani, bár azt elismerem, hogy a frissen megfertőzöttek valamivel gyorsabbak mint azok a zombik akik már régóta átalakultak. Ugyanakkor a fogaik és körmeik sem lettek egy cápához vagy tigrishez hasonlóak. Nem tudnának átharapni csak úgy egy páncélt vagy protektort. Ilyen esetben rendkívül hasznos lehet egy a búvárok által is használt harapás álló ing. Ez azonban szárazföldön bizony hangos lehet, ami nem éppen előnyös ha esetleg rejtőzködni szeretnénk. Én határozottan a motoros felszerelések mellett teszem le a voksom. Ezeket a kabátokat, csizmákat, kesztyűket, nadrágokat és egyéb kiegészítőket eredetileg is karcolások és zúzódások ellen készítik így nem csak védelemre lesznek jók, de a különböző beépített protektorok miatt akár fegyverként is használhatóak. Nem beszélve a lehetséges esésektől és az azokból származó sebesülésekről. A motoros csizma példának okáért tökéletesen tartja a bokát és gyakorlatilag átharaphatatlan. Egy ember vagy emberi állkapoccsal rendelkező lénynek legalábbis biztosan. Gondoljunk csak bele, egy teljes felszerelésben lévő ember, bukósisakkal a fején, amivel akár egy másik fejet be is törhet, a könyök és ökölvédőkkel pedig szintén, kezében egy karddal, bozótvágóval vagy hasonlóval szép lassan lépésről lépésre rengeteg zombival végezhetne. 
Na igen, a fegyverek. Hosszú távú berendezkedés esetén a legcélravezetőbb mindenképp a nagy hatótávolságú, rendkívül pontos puskák. Nem vagyok fegyver szakértő, de ilyeneket nem lehet bármelyik fegyverboltban kapni. Arról nem is beszélve, hogy micsoda hátrányaik vannak. Lassan lehet megtölteni, kifogyhatsz a munícióból, hangos, kiugraszthatja a válladat és még sok hasonló kellemetlenség. Mindenképpen az íjakat, kardokat, nyílpuskákat vagy nyílpisztolyokat tartom megfelelő felszerelésnek egy ilyen invázió esetére. Természetesen itt az átlag ember által elérhető felszereltségről beszélek, nem a kormányok full extrás cuccairól. Ezeknek a - főként középkori - fegyvereknek egyetlen hátránya, hogy meg kell őket tanulni használni és természetesen a hosszútávú használatukhoz hatalmas erő kell, állóképesség és gyakorlás. Ezeket azonban megtanulhatják az eddigiek alapján felállított táborokban. 

Egyelőre ennyi. A személyes felszereltséget hamarabb leírtam mint gondoltam, de folytatni fogom a dolgot a hosszú távú berendezkedés jövőképével és teszünk majd egy kiruccanást a középkorba is ahol végig gondolom, hogy a lovagok korában hogyan kezeltek volna egy zombi inváziót.



Megjegyzések