Zombi Inváziós Elmélet VIII.

Most, hogy a kávés őrületen túl vagyok, igyekszem visszatérni a jól megszokott témáimhoz! Persze fejlődök és hamarosan jönnek a videóim is amiről csak tudok beszámolok a lehető legtöbb csatornán! 

Ez a Zombi Inváziós téma csak nem hagy nyugodni. Eddig 7 cikket írtam a témában és úgy érzem még mindig van bennem pár olyan kérdés, illetve elképzelés amit ki kell, hogy írjak magamból. 


Ez alkalommal némi időutazást hajtok végre. Ugyanis egy elborult zombis film nézése közben eszembe jutott, hogy még senki nem helyezett el zombi inváziót az elmúlt évszázadnál távolabbi időszakba. Különös, az elképzelések szerint ugyebár az egész kór az ember által létrehozott vírus következménye. Azt azonban tudjuk, hogy az alkimisták már régen is kísérleteztek az örök élet elnyerésével. Nos ennél régebbre nem igen tudok még én sem visszamenni. Az ősember valószínűleg kipusztult volna, még is egyedül neki volt annyi esze, hogy ne akarja vissza hozni a holtakat a másvilágról. 

Tehát valahonnan az ókorból indulok ki és ez esetben talán a rómaiak vagy a spártaiak lesznek a legjobb példa. Ők rendelkeztek számszakilag, fegyverzetileg és talán fegyelmileg is a legképzettebb hadsereggel. A probléma és a megoldása - lefejezés - tudatosulása után, melyet valószínűleg egyik istenük haragjának vagy bosszújának tartottak volna, azonnal megpróbálták volna leverni a "Holtak Seregét".  Óriási mozgósítás után felvonultak volna az ismert és megfigyelt hordák ellen és megrohamozták volna őket, mindenféle taktikákat bevetve. Gondolok itt példának okáért a phalanxra vagy a római pajzsfal és teknős formációkra. Mind mind tökéletesen használható technika. Nem hiszem, hogy egy ilyen korban világméretűvé nőhette volna ki magát egy ilyen probléma. Ugorjunk egy kicsit. 

A középkor környékén a felvilágosult ember már problémásabb. Senkinek nem akarok a vallási nézeteibe beletiporni, de valószínű, hogy ebben a korban az egészet az ördög művének titulálták volna és minden fertőzöttet eretneknek nyilvánítottak volna. Persze csak rengeteg vita és értekezés utána. Majd megpróbálták volna őket elégetni, végül pedig felvonultak volna a keresztes seregek. Itt a lovagok páncélzata elég jó védelmet nyújt a harapások ellen, a késlekedések és mindenféle viták miatt mégis úgy gondolom, hogy ebben a korban nagyobb lett volna az Emberiség vesztesége mint az ókorban. Ugorjunk.

Nézzük a 19. századot. Majd remélem lesz aki egyszer kijavít de jelenleg úgy gondolom, hogy itt még nagyobb lett volna a pusztítást. Ekkor ugyanis az emberiség már annyira sok mindent tud, olyan sok vallás és babona terjed a világban, hogy óriási pánik és félelem lenne úrrá a városokon. Bár a hadsereg puskákkal van felszerelve, a kommunikációs csatornák hiánya miatt azonban a pusztítás számszakilag itt is milliós nagyságot öltene. Már nem lennének egyesült seregek, nem csak vallási megítélés lenne, hanem politikai is. Egyre nagyobb a késlekedés és egyre több az áldozat ahogy haladunk előre az időben.

El is érkeztünk a saját időnkhöz. Ezt már boncolgatom egy ideje. S bár úgy tartom, hogy a fertőzés egyedül a mi korunkban tudna világméreteket ölteni, mégis a mi felszerelésünk és felkészültségünk az egyetlen amivel valóban meg is lehetne tisztítani a Földet anélkül, hogy elvarratlan szálak maradnának egy-egy tó alján vagy pincében. 

Belegondolva, talán az ősember volt a legokosabb. Egyedül neki nem jutott eszébe önpusztító dolgokkal kísérletezni. Milyen érdekes, hogy a környezetvédelemben hasonló párhuzam figyelhető meg...

  

Megjegyzések