Blogkészítési Tippek VI. - Artisteer Template telepítése



Gondolkodtál már rajta, hogy miként tudnak egyesek profi külsőt összehozni a blogjuknak? És most nem a különböző mozgó modulokra gondolok, hanem arra a bizonyos "Template"-re! A Google ad ugyan sok különböző lehetőséget azok azonban eléggé bezárnak minket a program keretei közé.

(Most ugyan egy kicsit vissza megyek a dolgok elejére ami ezt a cikksorozatot illeti, de muszáj vagyok mert innentől kezdve - és majd visszamenőleg is - a cikkekhez videókat is csinálok. Amiket csinálok pedig majd egy bizonyos Demo Blogon szeretném bemutatni, így kénytelen vagyok egy ilyen csavart eszközölni. Bocsánat érte, remélem senkit nem zavar össze a dolog. )

Visszatérve tehát a különböző dizájnokhoz. Ha elkezdtek keresgélni a neten, nyilván rengeteg online vagy ingyen letölthető webdesign készítő programot találtok. Ha engem kérdeztek, én az Artisteer nevezetű programot ajánlom. Egyszerű, átlátható, könnyen kezelhető. Abszolút felhasználó barát és a legtöbb blogmotorral kompatibilis.

Ebben a cikkben azt írom le, hogy hogy tudtok egy ebben a programban készített dizájnt a lehető legegyszerűbben feltelepíteni a Google Bloggerbe!

Igazán egyszerű! Mikor elkészítetted az általad kívánt dizájnt, beállítottál minden színt, betűméretet, stílust, szélességet, magasságot egyszóval mindent akkor csak kattints a bal felső sarokban elhelyezkedő "File" menüpontra.

Itt több szokásos lehetőséget találsz, számodra azonban ehhez a művelethez a "Export" menüpont kell amire ha ráviszed az egeret, szintén látsz majd egy menüsort.

Ezen belül több mentési lehetőség is van, azokkal a programokkal amikkel az Artisteer kompatibilis.
Neked az a rész kell ami el van különítve, és úgy van fémjelezve, hogy "Publish".

Amikor erre rákattintasz, felugrik majd egy ablak, ahol be kell jelentkezned a blogger felhasználóddal. Ehhez meg kell, hogy add az email címed és jelszavad. Amennyiben helyes adatokat adtál meg, a legalsó sorban rögtön látni fogod a blogokat amiket eddig készítettél. Ha csak egy db van a tulajdonodban akkor értelemszerűen csak egyet fogsz látni. Válaszd ki azt amelyikre a dizájnt telepíteni szeretnéd. Mielőtt azonban rányomnál a "Publish" gombra, kattints az "Options" menüpontra. Itt rengeteg beállítást találsz érdemes őket átböngészni mielőtt publikálod a design-od!
Ezekről részletesebben az ehhez a témához kapcsolódó videóban beszélek, amiben végigviszem a folyamatot és megmutatom lépésről lépésre, hogy mikre kell odafigyelni! :)

Amennyiben nem találtál a sablonok között számodra megfelelőt, akkor látogasd meg ezt az oldalt: Artisteer Templates

Innen ingyenes letöltheted a sablonokat.

A videómat ezen a linken találod:
https://youtu.be/k8DS-QDwlTs

Megjegyzések