Euro - Túra



Az idén nyárra, egészen pontosan júniusra elég nagy tervet szövögetek. Szeretném ugyanis bejárni Európa nagyobb városait vonattal. Ez az úgy nevezett InterRail 30 napos bérlettel szeretném megvalósítani. Hogy mi is az az InterRail IDE KATTINTVA meg tudhatod! Itt láthatod a jegyárakat is, és természetesen a kajával is számolnom kell majd plusz azért egy két múzeumba is jó volna bejutni! Azért kiemeltem ide a táblázatot a jegyárakról, bekarikáztam a rám vonatkozó menetjegyet! 
Ez a 26 év alatti utasokra vonatkozik. Az InterRail azonban számos előnnyel jár azon kívül, hogy egyetlen jeggyel eljuthatok Európa 30 országába.

Megváltásával további kedvezményekből is részesedhetünk:
- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon
- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon
- kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban
- ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba
- kedvezményes belépő múzeumokba és egyéb attrakciókba, kedvezményes városnéző programok

Ez pedig elég kecsegtetően hangzik, hogy belevágjak, még mielőtt betöltöm a 26. életévemet!
Az útiterv a következő:
Budapest - Bécs - Prága - Berlin - Amszterdam - Brüsszel - Párizs - Touluse - Bilbao - A Coruna - Porto - Liszabon - Sevilla - Gibraltár - Madrid - Barcelona - Andorra - Marseille - Monaco - Genova - Firenze - Róma - San Marino - Bologna - Verona - Velence - Zágráb - Budapest

A képen az útvonal csak jelölése csak hozzávetőleges!
Egy hónap alatt 27 várost fogok bejárni! A terv szerint és lehetőség szerint éjszaka utazok majd a vonaton és nappal bejárom a városokat! Ahol lehet ott Couch Serfing vagy valamilyen olcsó panzióban, esetleg kempingben verek majd tanyát! Utamat végig fotózom és blogolom majd! Egyfajta közvetítésként az itthoniaknak! :)

Nemrégiben találtam egy oldalt, ahol meg lehet tervezni az utat! Erről beszélek! KATT IDE. Még csak tanulom a használatát, ezért nem is írok bővebb beszámolót róla, de hasznosnak ígérkezik.

Ami még nagyon fontos, az úttal kapcsolatban, hogy nem szeretnék egyedül menni! Tehát igen, ez a cikk azért is íródott mert ÚTITÁRSAKAT KERESEK!!! (Jöhet a reklám szöveg!) Kalandvágyó, 18 év feletti de 26 év alatti fiúkat és lányokat keresek akiknek a pénztárcája és ideje engedi, hogy belevágjon egy ilyen nyaralásba! Jöhetnek párok vagy egyedülállók, édes mindegy! Egyetlen egy dolog van ami véges, az a létszám! Ugyanis maximum 5 útitársat keresek! Ennek a vonatok kupéinak átlag férőhelye az oka. Így tartom biztonságosnak! Akik jelentkezni szeretnének, azok megtehetik a blog "Kérdezz" menüpontjában! Szívesen fogadom az ötleteket, tapasztalatokat is, akár hozzászólás formájában is! :) Már egy megosztással is segíted a célom megvalósítását! Egyelőre ennyi! Ideje neki látni a szervezésnek! ;)

Megjegyzések