Blogkészítési Tippek IX. - "Atom" eltüntetése

Amikor neki kezdünk a blogolásnak vannak bizonyos dolgok amik megváltoztathatatlannak vagy eltüntethetetlennek tűnnek. Ilyen az a bizonyos "Feliratkozások : Bejegyzések (Atom)" felirat is a blog alján. Eredetileg ez ott van a kezdőoldal, a cikkek és az összes lap bal alsó sarkában közvetlenül a megosztó gombok alatt.



Amikor igazán odatesszük magunkat, minden apró dologra odafigyelünk a dizájn elkészítésekor és ez az apróság belezavar a képbe az bizony igazán zavaró tud lenni. Ebben a cikkben megmutatom, hogy hogyan tudjátok eltüntetni ezt a blogotokról! Amikor kész leszünk ugyanúgy nem fog látszódni, mint ahogy most nem látjátok a blog bejegyzés bal alsó sarkában.  

Szerencsére ez a folyamat valójában nagyon egyszerű. 

Első lépésként menjünk a kiválasztott blog "Sablon" menüpontjára a bloggerben, majd kattintsunk a "HTML kód szerkesztése" gombra. 


Ha ez meg van kattintsunk bele a kódba és a Ctrl+F billentyűkombinációval keressünk rá az alábbi kódrészletre:


kód:
<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>

Ha megtaláltuk, tüntessük el/töröljük ki a teljes sort és mentsük el a sablonunkat.  Amin a program befejezte a műveletet, azonnal láthatjuk is a változást.

Tipp: Ha esetleg valami hiba csúszik a folyamatba, nyomjuk meg a Ctrl+Z billentyűkombinációt ez ugyanis eggyel visszalép és minden visszaáll az eredeti helyzetbe. Ha valamiért ez nem működik, csak másoljuk vissza a kódsort a helyére és mentsük el a sablonunkat.


Megnézem a videót


Megjegyzések