Blogkészítési Tippek XIV. - Fórum készítése

Rengeteg lehetőség van arra, hogy kapcsolatban maradj az olvasóiddal. Ilyen a sok-sok oldalon látott fórum is.




Egy ilyen modulnak a blogodon nagyon sok haszna lehet. Gondoljatok csak bele. Ha könyveket írsz, rendkívül könnyen rendszerezheted a hozzájuk vezető linkeket, válaszolhatsz a hozzászólásokra. Ha sokrétű témád van, a különböző alfejezeteket mind mind külön tárgyalhatod meg az olvasóiddal. Mi több, olvasóid is sokkal átláthatóbb rendszerben kereshetnek választ egy bizonyos kérdésre. A sok kulcsszó, leírt kérdések rengeteget javítanak a keresőoptimalizálás vagyis az olyan keresőkben is mint a Google, előrébb léphet a blogotok a keresési találatok között. Ezzel pedig megnő az olvasóitok száma.

Ebben a cikkben mutatok Nektek egy honlapot, amely arra ad lehetőséget, hogy egy teljesen profi fórumot hozzatok létre. Illetve néhány egyszerű lépésben azt is megmutatom, hogy tegyétek ezt meg és hogyan illesszétek be a blogotokra. Kezdjük is...

1.)  Keresd fel ezt az oldalt: Nabble
2.)  Kattins a "Create Free Forum" gombra és regisztrálj!


3.) A fórumod automatikusan elkészül. Ekkor előfordulhat, hogy újra be kell jelentkezned a jobb felső sarokban. 
4.) A bal oldalon a "NEW TOPIC" nevű gombbal létrehozhatod a különböző témákat és altémákat. 


5.) Ha ez meg van, jöhet a beillesztés ami könnyebb mint hinnétek. A menüsorotokban van egy olyan gomb, hogy "OPTIONS". Kattintsatok erre a gombra és keressétek meg és kattintsatok az "Embedding Options" nevű algombra. Ekkor egy másik oldalra kerültök ahol egy javascript kódot találtok. 


6.) Ezt a kódot a téglalapon belül jelöljétek ki és másoljátok át a blogotok fórum oldalára. Mégpedig HTML kód nézetben. Amikor ezt megcsináltátok, mentsétek el a dolgokat vagy írjátok még le amiket szeretnétek és utána mentsetek. Ha mindezek után megnézitek az adott oldalt élesben, látnotok kell a frissen elkészült fórumotokat. 

Az én fórumomat ezen oldalon nézhetitek meg vagy használhatjátok! MLF FÓRUM

FONTOS TIPP!! Ha igazán jó fórumot akarsz, vagy csak szeretnéd megvédeni magad a kellemetlenkedőktől. Csinálj fórum szabályzatot. Ezt a Google-ben megkeresve is átmásolhatod egy aloldalra vagy használd az enyémet a megfelelő változtatásokkal! MLF Fórum szabályzat!

Jó fórumozást! 




Megjegyzések